Мистериите на Самотраки
Мистериите на Самотраки
Росица Божкова

Водещ

Росица Божкова
Phone
087 8115851‬
Email
purna.uka@gmail.com
Website
https://natalyoga.net
hotel Mariva, Samothraki

Местоположение

hotel Mariva, Samothraki
Mariva Bungalows & Yoga Retreat Center, Samothraki, Greece

Дата

20 - 27 авг. 2023

Час

12:00 - 18:00

Мистериите на Самотраки

Остров Самотраки е свещено място още от древността. Тук Древните Кабири са осъществяли своето сливане с Богинята Майка, тук ще откриете древни руини и първият храм, който Орфей е избрал за предаване на своите знания след излизането си от Подземния свят, огромни кухи дървета, чиито корени прегръщат изваяни от времето камъни, тук е и най-чистата изворна вода, извираща от самото сърце на Планината , чийто 12 пътя надолу към морето, оформят потоци, рекички, езерца и водопади , от които можеш пиеш свежа вода, докато плуваш… Тук е и родината на крилатата богиня Нике, която и до днес лети на острова и търси своите жрици…

Снимки от острова може да разгледате тук

В програмата са включени: сутрешни и вечерни практики, сред които : йога, меридианни подходи, танцувални практики, ребъртинг, констелационен театър, групова регресия, пеене, музициране, огнен ритуал за изчистване, както и посещение и приключения на най-забележителните места на острова, които са част от практиките.

Цена 350 евро с настаняване в споделена двойна стая и 450 евро за самостоятелна стая.

Местата се запълват бързо!

Цената включва:

7 нощувки със закуски в споделена реновирана стая в хотел Марива , в средиземноморски стил сред много дървета и цъфтящи храсти и цветя, с прекрасна просторна зала за практики и тераса с изглед към морето. Линк за хотела: https://www.mariva.gr/

Цялата програма с Ука , вкл. походи и всекидневни посещения на различни феноменални природни места, включително посещението на древното светилище на Самотракийските Богове ( с включена входна такса).

 

Допълнителни детайли за пътуването:

Пътува се с частни коли, в които пътниците споделят разходите си.

Цени на ферибота: 10-15 Евро в посока на човек. На кола е 50-60 Евро, което за четирима пътника излиза около 15 евро на посока.

Разстояние до ферибота София – Александрополис: 370 км(около 4:30 часа). До острова се пътува 2 часа с ферибот. Може и без предварителна резервация, билети се закупуват на място.

Условия за записване:

Записването става със заплащане на 100 евро капаро .

При отказ от събитието от страна на клиента до 20 дни преди провеждането му, заплатеното капаро подлежи на възстановяване.
При отказ от събитието от страна на клиента до 10 дни преди провеждането му, заплатеното капаро не подлежи на възстановяване, но може да бъде прехвърлено или към друг новозаписал се човек, или за участие в друг бъдещ ритрийт.

При отказ от събитието от страна на клиента до 5 дни преди провеждането му, заплатените суми не подлежат на възстановяване.

 

Повече за водещата:

 

от Ука / Росица Божкова/ :

Всяка година мистерията на този остров ме привлича неудържимо. От 2008 година с Деви започнахме това приключение, което нарекохме “Самодиви на Самотраки” и което през годините се разгръщаше по магичен начин, преобразявайки всеки, който си позволеше да бъде докоснат от духа на острова. Като в друга , паралелна реалност на този остров се разчупва черупката на това, което знаем за себе си и се отваря едно ново Аз – по-осъзнато, в единство с природата, подхранено от елементите, свързано с истинските неща от живота, отвъд коловоза.

Много неща се случиха на този остров, и продължават да се случват  за тези, които дръзнаха да излязат от познатото. Едни хора стъпвахме, други хора си тръгвахме от този остров, година след година. Много хора се връщаха отново и отново, защото има два вида хора от тези, които стъпват на Самотраки за първи път – такива, които повече никога не повтарят , и такива, които идват пак и пак, за да преоткриват всяка година наново мистериите на острова.

За мен пътешествията са начин да предизвикам себе си, за да открия повече за това коя съм. Преминала съм през много приключения, посвещения, шамански церемонии, практики, обучения, ритрийти и с радост споделям опита си и уменията си , за да създавам безопасно място за трансформация и преоткриване на търсещите. Не следвам никое конкретно учение, но приемам всички пътища, които водят до разчупване на черупката и които помагат на светлината отвътре да бликне. Ползвам главно методи за работа с подсъзнанието и имам над десетгодишен опит с с повече от 2 хиляди регресии и констелации, двадесетгодишен опит с йога, дао практики, медитации и практики, като за всеки организиран от мен ритрийт използвам това, което е най-подходящо за групата и съответните обстоятелства. Всяко обстоятелство и всеки човек за мен е учител и огледало, което разкрива мистерията на живота.

 

X