Кръг на любовта
Кръг на любовта

Дата

04 фев. 2023
Expired!

Час

13:00 - 18:00

Кръг на любовта

Събитието ще се проведе във Варна

  В това целодневно събитие ще се свържем с тези, които са ни довели на този свят – нашата майка и нашият баща.

Трите етюдни констелации, с които ще навлезем в полето, ще ни отведат при корените, от които е започнало всичко. Всеки участник ще направи свои лична констелационна работа за лечение на връзката с майка си и баща си,  както и ще “вземем живота “ от тях с констелация – рифрейминг за  раждането.

Ще приветстваме живота и любовта, които ни принадлежат по право, свързвайки се с Големите сили на съдбата, с архетипите на Земята и Небето, Майката и Бащата.

Ще завършим с ребъртинг, за да интегрираме преживяното и да обновим енергийното си поле.

Продължителност : от 13 ч до 18 ч.

Цена 88 лв.

Майката и бащата не са просто хората, които са ни дали живот, но и са представители на големите сили, задвижени от вселената, за да дойде този нов живот на Земята. Въпреки, че въплъщаването в тяло се случва чрез конкретни хора, това е изключително сложно и многоизмерно явление, което е режисирано от други нива, много по-големи от нас. В този контекст, майката и бащата са представители на Великата Майка и Небесния Баща, които са нашите истински родители, а хората, чрез които сме дошли, са техен инструмент.

Затова, символично, ако не приемаме майка си и баща си, ще е като да не приемаме живота и силите, които го движат, Бога и Богинята.

Архетипно Майката е: нежна, любяща, грижеща се, задоволяваща нуждите, винаги на разположение, подкрепяща, подхранваща, свързана със здравето, храната, тялото, парите, сигурността, нуждите, материята, благоденствието, семейството, любовта, работата като средство за живот.

Архетипът на Бащата е свързван със: закона, реда, опазването, правилата, строгостта, дисциплината, постиженията, социалната реализация, авторитета, той е поставящия граници, даващия стойност.

Също, майката и бащата са свързани с вътрешния мъж и жена и съответно с избора на партньор от противоположния пол, както и моделът на майчинство / бащинство и свързаните с това физически органи и здравословни теми.

На езика на констелациите има един израз:”да вземеш майка си/баща си”, процес – движение, което може да продължи цял живот. Да ги вземеш в сърцето си, да изпитваш любов и благодарност към тези основни фигури в живота, не е лесна работа за много хора, поради тежките отношения, които имат със своите родители. Може като деца да са били изоставени, отхвърлени, дори малтретирани и тормозени от родителите си. А може и просто да са имали неудоволетворени физически и емоционални нужди, студени отношения и незачитане на личността. Или просто да са с чувството, че не са получили достатъчно, че братът/ сестрата е бил предпочетен и не е имало достатъчно любов. Каквото и нараняване да се е случило обаче, негодуванието, неприемането, гнева към собствените родители, води до същите такива емоции към живота и важните неща в него, неуспехи с работата, с партньорските връзки, с родителството, с реализацията. Голямото огледало показва какво се случва в сърцето…

Ето защо, движението към майката и бащата е фундаментално и дори само това да успеем да осъществим, положителните ефекти от него в живота са неизброими. “Благодаря за това, което получих “ – е състоянието, към което се стремим и което ни изважда от ролята на вечно нуждаещото се дете, което никога не получава достатъчно и което влиза в обсебващи връзки и токсични отношения, търсейки в тях това, което не е получило от родителите си, когато му е било времето.

Нарича се “прекъснато движение към майката”, тъй като идва от отказа на детето да протяга ръце към нея поради това, че се е почувствало отхвърлено, игнорирано и неважно за нея. Тогава, за да не боли, то създава маската “нямам нужда от теб!” и взима решение повече да не търси нейната прегръдка и близост. Аналогично, това се пренася към всички важни хора в живота. “Нямам нужда от никого”, “аз не съм важен, не съм ценен, на никого не мога да се доверя”. Такива деца не се чувстват добре в група, странят от другите, имат проблеми със свързването и изразяването, остават затворени и свити или обратното: хиперактивни и шумни, нарушават границите, развиват зависимости.

Разбираме, че имаме прекъснато движение към майката, когато: 

  • имаме обсебващи връзки компенсиращи това, което не сме получили от майка си.
  • когато се държим собственически, изпитваме ревност, нахлуваме в личното пространство на другия и имаме проблем с границите.
  • когато имаме твърде големи, нереалистични очаквания, водещи до разочарования;
  • когато саботираме връзките си;
  • когато недовършваме нещата, чувстваме се безсилни, неспособни, неважни или скачаме от работа на работа;
  • при жените когато има здравословни проблеми с репродуктивната система или гърдите;