Игрите на Времето
Регресия

Регресия

Буквално регресия означава връщане назад. Връщаме се, за да изцелим миналото, независимо дали това, което ни е наранило се е случило в детството, или в утробата на майка ни, или в минал живот. Когато има неизчистен негативен емоционален заряд, като страх, гняв, болка, тъга, безсилие, вина, срам, тогава миналото не е минало, а настояще, което продължава да стои в сковаността на тялото, в отрязаните чувства, в замразената любов. Често това може да приеме формата на фобия, страх, неосъзнати блокиращи убеждения и ограничаващи вярвания, които правят живота тежък и непосилен, или да се изразят в нелечима болест или болков симптом. Каквато и да е червената лампичка, тя свети, за да обърнем внимание на голямото нещо,    което стои отдолу. И ако не знаем какво е и откъде е, на помощ идва кинезиологичния тест, с помощта на който не само откриваме същността на проблема, но и къде и кога е създаден и какво е най-подходящото лечение за него.

Ако се окаже, че това е регресия, необходими са час и половина – два, за да изследваме и освободим първоизточника на травмата. Скоро след това настъпва облекчение и разтоварване, което видимо се отразява в живота. Така можем да освободим фобии, ирационални страхове, да си отговорим на въпроси за нараняващи взаимоотношения и връзки, да разберем повече за мисията си тук на Земята, както и защо сме си избрали точно това семейство, в което сме се родили.

Прочетете повече за изследване на карма и регресия в статията по-долу и гледайте видеопредаването Големите загадки, където може да видите сеанс за изследване на минал живот с Росица Божкова. Продължителност на сеанса – 1 ч. 30 мин.Изследване на карма

 – статия за списание “Йога за всички” от Росица Божкова

В буквален превод думата карма значи действие, а в по-широк план описва непрекъснатия процес на задвижване на колелото на преражданията (сансара) под закона за причинно- следствената връзка, изразена във всеизвестната фраза: „Каквото посееш, това и ще пожънеш“. Дълбоко в себе си знаем, че вселената се управлява от невидимите закони на една космическа справедливост, която пронизва живота, макар и често да не виждаме перспективата на Голямата Картина, често питайки се „Защо на мен?“ Времето, в което живеем е особено. Много източници твърдят, че сега е момента  за изчистване на старата карма, време разделно, в което класовете и плявата ще се отделят окончателно за идващия нов времеви цикъл.  В този смисъл е време да разпознаем и изкореним плевелите в собствения ни ум и емоции, които пораждат и задвижват карма.  Това предполага изцеление на дълбоките ни нива, тъй като носим в душата си рани и травми, насъбирани в хилядолетната история на човечеството.

 В днешно време сме късметлии да имаме достъп до знания, които векове са били достъпни за малцина, до методи, с помощта на които можем сами да изследваме , чрез собствените си преживявания някои проблематични зони от миналите ни прераждания и от историята на рода, в който сме родени сега. Когато някой иска да се впусне в подобно изследване, е добре да има правилно формулирана заявка (обикновено това е проблем, за който няма съзнателно обяснение).  Това може да са и прости на пръв поглед въпроси , например „Защо не мога да вляза в пълноценна връзка“ или: “Защо унищожавам това, което обичам“, въпроси, свързани с хронични болести , ниско самочувствие, нерешителност, неувереност в отстояване на своята истина, желание за силен контрол, подсъзнателен стремеж към самоунищожение  и т.н. Всички въпроси, които засягат нашата кармична история, могат да станат част от това проучване. И най-интересното е, че човек сам преминава през отговорите, преживявайки ги лично.

МЕТОДИ ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ НА КАРМА:

Регресивна хипноза – в  състояние на транс търсещият  влиза в информационното поле на минал живот, свързан с изследвания проблем. Проследяват се различни времеви точки – най-важния ден от живота (свързан с изследвания проблем) и момента на напускане на тялото, като се изцеляват травмите на физическото, емоционалното и менталното тяло.  Важно е да се коригират неправилните установки в момента на напускане и да се види – как би се развил бъдещият живот без тези установки, при правилно взаимодействие със света.

Повече за метода може да научите от видеото:

Променени състояния на съзнанието – може да се ползват шамански пътувания чрез различни форми на транс – холотропно дишане, динамична медитация, слушане на шамански барабан или шаманско пеене. Тук е важно намерението и включването на духовете – помощници в изследване на поставения въпрос. Понякога отговорът може да води до спомени от минало прераждане или послание от предците.

Линия на времето– този метод използва т.нар. „поглед на орела“, чрез който се издигаме над линията на времето и търсим събитие – първопричина за даден блокаж. То може да се окаже част от личната биография, но може и да идва от предишно прераждане или история в рода. Когато открием проблематичната зона, отиваме 15 минути преди събитието и го наблюдаваме от позицията на нещо, което предстои да се случи, както и всички последствия за по-сетнешната история на душата. Основното тук е да осъзнаем кармичния урок, който се дава чрез това събитие и да го приемем и научим по правилен начин. Не събитията създават блокажи, а начинът по който ги възприемаме. Когато се настроим да приемем съдбата ( заедно с нея и урока), тогава каквото и събитие да ни се е случило, то няма да има травмиращ ефект в бъдеще.

Методът  Soul detective Work– създаден върху основата на Енергийната психология,  е вълнуваща комбинация от ТЕС, регересивни техники и работа с полетата на висшите сили.  Използвайки факта, че в тялото се крие цялата информация на миналото, търсещият се насочва към корените на изследвания проблем , като чрез мускулен (енергиен) тест се конкретизират времето и мястото на появата му. Обикновено това е достатъчно, за да потекат визиите и информацията от минал живот, които отново трябва да се преживеят , за да се освободи травмата.  Така се освобождават и т. нар. „частични загуби на душа“.
Понятието „частична загуба на душа“

Ако в момента на смъртта сме загинали трагично – ако сме били убити, изтезавани, ако сме били свидетели на смъртта на своите близки, деца, любими, много вероятно е да сме си отишли с болка, страдание, страх, негодувание, обвинение, желание за отмъщение  и т.н. Тогава не напускаме в светлина, а частица от нашето светлинно тяло се обхваща от мрака. Душата ни не напуска напълно пространствено – временния континиум, а оставя свой затъмнен фасет , пленен от болката и мрака.  Тази информация се отразява на аурата ни и когато се раждаме отново се раждаме с т.нар. частична „загуба на душа“  – нецялостни, с отслабена аура и с емоционални блокажи,  според вида травма и ментална  фиксация. Това визуално прилича на торта, от която са изядени няколко парчета.  Методът Soul Detective Work  се занимава именно с това – с детективското проучване на изядените парчета от тортата и връщане на отнетата сила и наранена любов.

Семейни констелации – това е един изключително интересен метод за изследване на проблематични зони най-вече в областта на родовата карма. Оказва се, че често сме заплетени в историята на хора от нашия род, които дори може да не познаваме, но които колективната съвест  иска да бъдат почетени и справедливостта да бъде възстановена.  Така можем да повтаряме схемата на нечий чужд живот, без дори да осъзнаваме, че сме дълбоко идентифицирани с някой друг и от лоялност към него не живеем собствения си живот.

Ограничени в рамките на настоящия си живот, скромна брънка във веригата от опитности, често не виждаме нишката, която ни е довела дотук . А тя идва отдалече – още от времето, в което Свръхдушата (Параатман) се е фасетирал  в множество искри (атми), всяка със собствена еволюционна съдба. Великият театър на живота , игран и аплодиран, понякога освиркван, или  друг път откровено скучен,  ни има и за зрители и за участници, режисьори, че и сценични работници.  Докога ще продължат представленията, се оказва, че зависи от интереса на публиката. Започнем ли да търсим законите и пътищата за излизане от театъра на самсара, ще открием каквото е нужно, за да се превърнем в едни щастливи наблюдатели на богатството, наречено живот…